Σχετικά με εμάς

Λίγα λόγια για την ιστορία του γραφείου

1974

Η ταμπέλα του 1ου τουριστικού γραφείου «Νικηταράς»

Όλα ξεκίνησαν από τον Θεοφάνη Μαρδίκη του Δημητρίου το 1974, ό οποίος αφήνοντας το επάγγελμα του οδηγού ταξί αποφασίζει να διεισδύσει στον τουριστικό κλάδο. Ανοίγει το 1974 το τουριστικό γραφείο « Ο Νικηταράς » και προχωράει στην αγορά του πρώτου τουριστικού λεωφορείου Hanomag 25 θέσεων, το οποίο και αγοράζει με γραμμάτιο.

1986

(Στην φωτογραφία είναι ο Μιχάλης Μαρδίκης σε νεαρή ηλικία μπροστά από το λεωφορείο Hanomag στο Αγιονόρι Κορινθίας το 1986)

Μέχρι το 1986 εργάζεται με το Hanomag, το οποίο έχει πλέον περάσει στην ιδιοκτησία του και συνεχίζει τις μονοήμερες και πολυήμερες εκδρομές με το τουριστικό γραφείο του. Την ίδια χρονιά αγοράζει το δεύτερο λεωφορείο Mercedes-Benz 302 46 θέσεων.

1989

Το Mercedes – Benz 302 46 θέσεων στις Μυκήνες το 1988. Ο οδηγός μέσα στο λεωφορείο είναι ο Θεοφάνης Μαρδίκης

Το 1989 μετά το πέρας της στρατιωτικής του θητείας ο Δημήτρης Μαρδίκης του Θεοφάνη αναλαμβάνει μαζί με τον πατέρα του το λεωφορείο Mercedes-Benz 302. Επιπλέον το ίδιο έτος προχωρούν στην απόσυρση του Hanomag.

1992

Το Mercedes – Benz 302 50 θέσεων παρκαρισμένο στο Γαλατά και απέναντι βρίσκεται ο Πόρος. Ο οδηγός μέσα στο λεωφορείο είναι ο Μιχάλης Μαρδίκης. Η φωτογραφία είναι τραβηγμένη το 1992.

Το αμέσως επόμενο έτος επιστρέφει από την στρατιωτική του θητεία και ο Μιχαήλ Μαρδίκης του Θεοφάνη. Το 1991 προχωρούν μαζί στην αγορά ενός λεωφορείου Mercedes-Benz 302 50 θέσεων ενώ το 1992 αγοράζουν ένα επιπλέον τουριστικό λεωφορείο μάρκας Mercedes-Benz 303.

1997

Ο Μιχάλης Μαρδίκης στο Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης με το Mercedes- Benz 303 το 1997

Το 1997 αποκτάνε το πρώτο Mercedes-Benz 404 στον νομό Κορινθίας. Έχοντας πλέον στην κατοχή της το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα του πιο καινούργιου λεωφορείου, οι εκδρομές του εξωτερικού είναι πια μια καθημερινότητα για το γραφείο μας.

2001

Το 2001 αποφασίζουν να ανοίξουν την Μαρδίκης Ε.Π.Ε. με την επωνυμία «Mardikis tours», η οποία μέχρι και σήμερα βρίσκεται σε λειτουργία.

Το 2004 αποχωρεί λόγω συνταξιοδότησης από την εταιρεία ο Θεοφάνης Μαρδίκης του Δημητρίου, παραμένει μόνο ως ιδιοκτήτης, ενώ αφήνει με πληρεξούσιο την ηγεσία της Mardikis tours στους 3 υιούς του.

2006

Ο Μιχάλης Μαρδίκης στον Άγιο Νεκτάριο στην Αίγινα με το Mercedes- Benz 404 το 2006

Έως το 2005 η εταιρεία έχει στην κατοχή της 7 λεωφορεία και έχει ήδη αναδειχθεί σε μια από τις μεγαλύτερες τουριστικές εταιρείες στον νομό Κορινθίας. Επιπλέον το ίδιο έτος αποχωρεί από την εταιρεία και ο Δημήτρης Μαρδίκης του Θεοφάνη, ο οποίος προχωρεί στο άνοιγμα μιας Τ.Ε.Ο.Μ., αφήνοντας στα 2 αδέλφια του, Μιχαήλ και Βασίλη Μαρδίκη, την ηγεσία της Mardikis tours.

Στα τέλη του 2008 με την χρηματοπιστωτική κρίση να εξαπλώνεται παγκοσμίως, τα οικονομικά έσοδα της εταιρείας ξεκινούν να μειώνονται και οι υποχρεώσεις να τρέχουν.

2010

Το 2010 η Mardikis tours χτυπημένη από την οικονομική κρίση, μένει με ελάχιστα λεωφορεία. Παρόλα αυτά ο Μιχαήλ και Βασίλης Μαρδίκης καταφέρνουν να ξανασηκωθούν δουλεύοντας σχεδόν 24 ώρες το 24ώρο και φτάνουν ως το 2018 να έχουν στην κατοχή τους ξανά 7 λεωφορεία.

2019

Το 2019 ο Θεοφάνης Μαρδίκης του Μιχαήλ έχοντας ολοκληρώσει τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων, καθώς και την στρατιωτική του θητεία, αποφασίζει μαζί με τον πατέρα του να προχωρήσει στο άνοιγμα ενός νέου τουριστικού γραφείου. Επιπλέον οι Μιχαήλ και Βασίλης Μαρδίκης αποφασίζουν να προβούν στον δίκαιο διαχωρισμό της περιουσίας. Ο Βασίλης Μαρδίκης του Θεοφάνη διατηρεί το τουριστικό γραφείο «Mardikis tous».

Σήμερα

Σήμερα ο Θεοφάνης Μαρδίκης του Μιχαήλ, παρόλες τις δυσκολίες των καιρών (π.χ. Covid 19) αναλαμβάνει την δημιουργία ενός σύγχρονου ταξιδιωτικού πρακτορείου με τον Διακριτικό τίτλο «Mardikis on the road». Επιπλέον με το ήθος και τον ακλόνητο χαρακτήρα που τον διέπουν θεωρεί ότι στις πλάτες του φέρει ένα δυνατό όνομα, το οποίο αδιαμφισβήτητα, παρόλες τις δυσκολίες που συνάντησε στο διάβα του χρόνου, καταξιώθηκε στο τουριστικό κλάδο της περιοχής και χαίρει εμπιστοσύνης & αναγνώρισης από τον κόσμο.

Εν κατακλείδι, έχοντας στην φαρέτρα του γνώσεις, νέες ιδέες, πείσμα και πολύ όρεξη για δουλειά πιστεύει ότι θα πάει την επιχείρηση ένα βήμα παραπέρα και θα είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει τις τυχόν προκλήσεις των χαλεπών καιρών.

Το «Mardikis on the road» είναι πλέον μια πραγματικότητα και είναι εδώ για να κάνει το κάθε ταξίδι σας ονειρεμένο και μοναδικό!

Ελάτε να οργανώσουμε το επόμενο σας ταξίδι!

Επικοινωνία