6-7 ΙΟΥΛΙΟΥ ΄24 : ΛΕΥΚΑΔΑ-ΝΥΔΡΙ-ΣΚΟΡΠΙΟΣ-Ι.Μ. ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ-ΑΓ.ΝΙΚΗΤΑΣ-ΠΡΕΒΕΖΑ | Διάρκεια: 2 ήμερες | 120€ ανά άτομο

Το ταξίδι με δύο λόγια

1η μέρα (06/07/24) : Συγκέντρωση στις 7:00 για αναχώρηση από ΙΣΘΜΟ-ΚΟΡΙΝΘΟ-ΒΡΑΧΑΤΙ-ΚΙΑΤΟ-ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ. Με τις απαραίτητες ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και ξεκούραση κατευθυνόμαστε στην αρχοντική ΛΕΥΚΑΔΑ.

Περιτριγυρισμένη από 24 νησάκια, μεταξύ των οποίων και ο περίφημος Σκορπιός του Αριστοτέλη Ωνάση, η Λευκάδα συνδέεται με τις απέναντι στερεοελλαδίτικες ακτές μέσω πλωτής γέφυρας (μήκους 50 μ.), γεγονός που την καθιστά εύκολα προσβάσιμη στους επισκέπτες της. Διαθέτει σημαντικά αξιοθέατα, εκκλησίες και μονές, γραφικούς οικισμούς, πυκνή βλάστηση, εντυπωσιακούς όρμους με διάφανα γαλαζοπράσινα νερά, οργανωμένες και ερημικές παραλίες εκπληκτικής ομορφιάς, υψηλή πολιτιστική παράδοση και φιλόξενους κατοίκους.

Πρωτεύουσα και λιμάνι ταυτόχρονα, η πόλη της Λευκάδας χαρακτηρίζεται από έναν ιδιαίτερο πολεοδομικό ιστό που θυμίζει «ψαροκόκαλο». Όμορφα σοκάκια, μικρές πλατείες, παραδοσιακά σπίτια, περίτεχνα καμπαναριά και πλακόστρωτοι πεζοδρόμοι συνθέτουν τον χαρακτήρα της πόλης. Η Λευκάδα περιβάλλεται από τον δίαυλο και τη λιμνοθάλασσα, ενώ βορειότερα βρίσκεται η λεπτή κυκλική γραμμή της αμμουδιάς της Γύρας με τα λιγοστά δέντρα της και τους μύλους.

Πρώτος μας προορισμός στο νησί το ΝΥΔΡΙ ,το μεγαλύτερο τουριστικό θέρετρο του νησιού με έντονη νυχτερινή ζωή και υπερσύγχρονη μαρίνα. Εδώ θα απολαύσουμε το μπάνιο μας και το μεσημεριανό μας γεύμα. Επίσης όσοι επιθυμούν ( προαιρετικά) θα επιβιβαστούν σε πλοιάριο και θα κάνουν μία περιήγηση στο Σκορπιό ,το θέρετρο του μεγιστάνα Αριστοτέλη Ωνάση, το λατρεμένο του νησί, το «καταφύγιό» του. Το αγόρασε το 1963 και το «στόλισε» με κάθε είδους δέντρα και εξωτικά φυτά. Λιζ Τέιλορ, Ρίτσαρντ Μπάρτον, Κένεντι, Τσόρτσιλ, βασιλείς, δούκες, εφοπλιστές… Όλοι βρέθηκαν στα περίφημα γλέντια και τα πάρτι στον Σκορπιό και στη θαλαμηγό Χριστίνα, όλοι ανακάλυψαν τη μαγεία του Ιονίου. Εδώ, αναπαύεται για πάντα και ο ίδιος ο Ωνάσης από το 1975.Έπειτα θα αναχωρήσουμε για το ξενοδοχείο μας στο κέντρο της ΛΕΥΚΑΔΑΣ .Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο .Ελεύθερη βραδινή βόλτα στην πόλη ,τη γέφυρα των στεναγμών και τα όμορφα καντούνια του νησιού. Διανυκτέρευση.  

2η μέρα (07/07/24) : Αναχώρηση μετά το πρωινό μας για το μοναστήρι της Φανερωμένης που αποτελεί πολιούχο και προστάτιδα του νησιού. Έπειτα θα κατευθυνθούμε στην όμορφη παραλία του Αγίου Νικήτα, ένα παραδοσιακό οικισμό με γραφικό λιμανάκι, πράσινο παντού, ψαροταβέρνες, καφέ , μπαρ στο κύμα, μικρά ξενοδοχεία και πέτρινα σπιτάκια .Εδώ θα έχουμε χρόνο να απολαύσουμε το μπάνιο μας στα εξωτικά , γαλαζοπράσινα νερά του Ιονίου .Στη συνέχεια οδεύουμε μέσω υποθαλάσσιου τούνελ Άκτιου -Πρεβέζης για την όμορφη Πρέβεζα όπου και θα παραμείνουμε για το μεσημεριανό μας γεύμα .Έπειτα θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής για ΚΟΡΙΝΘΟ , με ενδιάμεσες στάσεις μετά από ένα υπέροχο διήμερο ταξιδάκι με το MARDIKIS ON THE ROAD!!

Τι περιλαμβάνεται

  • Μεταφορά με κλιματιζόμενο λεωφορείο
  • Μία διανυκτέρευση με πρωινό στο LEFKAS HOTEL 3 * στο κέντρο της ΛΕΥΚΑΔΑΣ
  • Φ.Π.Α
  • Φόρο διαμονής
  • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης
  • Γέφυρα Ρίου -Αντιρρίου
  • Συνοδός - αρχηγός γραφείου

Σημειώσεις

* Μονόκλινο : 150€

* Δηλώσεις συμμετοχών μέχρι 25 Ιουνίου και με προκαταβολή 30% ανά άτομο.

Photo Gallery

Φόρμα Ενδιαφέροντος

Μπορείτε να μας καλέσετε στο: 2741080700

ή να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα ενδιαφέροντος

Μπορεί να σας ενδιαφέρει