30/12/23 : ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΟΣ -ΤΑΩ(ΝΤΑΟΥ ΠΕΝΤΕΛΗΣ) -ΕΚΠΤΩΤΙΚΟ ΧΩΡΙΟ | 20€ ανά άτομο

Το ταξίδι με δύο λόγια

Αναχώρηση 7:30 π.μ. από ΚΙΑΤΟ-ΒΕΛΟ-ΒΡΑΧΑΤΙ-ΚΟΡΙΝΘΟ-ΙΣΘΜΟ και μέσω εθνικής οδού Αθηνών -Κορίνθου κατευθυνόμαστε για την Ιερά Μονή Παντοκράτορος -Ταώ (Νταού Πεντέλης). Η μονή βρίσκεται κτισμένη σε ρεματιά στην ανατολική πλευρά του Πεντελικού όρους. Η ονομασία Ταώ μάλλον προέρχεται από τα παγώνια που απεικονίζονται στο υπέρθυρο του κεντρικού κτιρίου και του περιβόλου της μονής, καθώς Ταώς στα αρχαία Ελληνικά σημαίνει παγώνι. Η μονή ιδρύθηκε τον 10ο αιώνα και λειτούργησε ως ανδρικό κοινόβιο. .Ενδιαφέρον παρουσιάζει ότι ο κυρίως ναός της μονής διέθετε οκτώ συνολικά Αγίες Τράπεζες. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, η Λειτουργία στη μονή ήταν αδιάλειπτη 24 ώρες το εικοσιτετράωρο (τρίωρες Λειτουργίες επί οκτώ Αγίες Τράπεζες), και δεν έπαυε ποτέ, καθιστώντας τη μονή ΤΑΩ «Μονή των Ακοιμήτων». Το 1680 Αλγερινοί πειρατές μπήκαν στο μοναστήρι και έσφαξαν όλους τους μοναχούς των οποίων τα λείψανα βρέθηκαν δυο αιώνες μετά κατά τη διάρκεια εργασιών ανοικοδόμησης. Τα Αγία λείψανα των 179 μοναχών φυλάσσονται σε λάρνακα στον πρόναο του Καθολικού όπου ευωδιάζουν και θαυματουργούν .Το 1992 οι μάρτυρες μοναχοί αγιοποιήθηκαν και γιορτάζουν την Τρίτη της Διακαινησίμου. Σήμερα εκεί έχει εγκατασταθεί μία σύγχρονη, γυναικεία αδελφότητα. Εδώ θα έχουμε αρκετό χρόνο για προσκύνημα και περιήγηση ενώ αμέσως μετά θα αναχωρήσουμε για το εκπτωτικό χωριό McArthurGlen Outlet στα ΣΠΑΤΑ.

Το υπαίθριο κέντρο του εκπτωτικού χωριού είναι διαμορφωμένο σε δύο επίπεδα στα οποία κυριαρχούν απαλές αποχρώσεις σε συνδυασμό με πέργκολες και δρομάκια, και δίνει την αίσθηση στον επισκέπτη πως περπατά σε μια γραφική γειτονιά της Αθήνας.

Το εκπτωτικό χωριό στα Σπάτα καταλαμβάνει 21.000 τετραγωνικά μέτρα και περιλαμβάνει 125 καταστήματα, καφέ και εστιατόρια. Ελεύθερος χρόνος για να απολαύσουμε το φαγητό μας ,τον καφέ μας και να περιηγηθούμε στα μαγαζιά. Νωρίς το απόγευμα θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής μετά από μία υπέροχη εκδρομή με το MARDIKIS ON THE ROAD!

Τι περιλαμβάνεται

  • Μεταφορά με κλιματιζόμενο λεωφορείο
  • Φ.Π.Α
  • Αρχηγός -συνοδός γραφείου

Σημειώσεις

Παιδιά από 6-12 ετών : 10 €

Παιδιά μέχρι 5 ετών δωρεάν

Photo Gallery

Φόρμα Ενδιαφέροντος

Μπορείτε να μας καλέσετε στο: 2741080700

ή να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα ενδιαφέροντος

Μπορεί να σας ενδιαφέρει