30/06/24 : ΑΙΓΙΝΑ-ΑΓ.ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ-ΝΑΟΣ ΑΦΑΙΑΣ-ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΓ. ΜΑΡΙΝΑΣ | Μονοήμερη | 40 € ανά άτομο

Το ταξίδι με δύο λόγια

ΑΙΓΙΝΑ

Νησί με μακραίωνη ιστορία, η Αίγινα διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο σε αρκετές φάσεις της ελληνικής ιστορίας, αφού αποτέλεσε εκτός των άλλων, και την έδρα της πρώτης κυβέρνησης του νεοσύστατου ελληνικού κράτους (1828). Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο Κυβερνήτης Ιωάννης Καποδίστριας έχτισε εντυπωσιακά νεοκλασικά κτήρια προκειμένου να στεγάσει την έδρα του, τα οποία αξίζει να επισκεφθείτε κατά την παραμονή σας στο νησί. Η Αίγινα, το μεγαλύτερο σε έκταση νησί του Αργοσαρωνικού, αποτελεί σημαντικό πόλο έλξης για Έλληνες και ξένους επισκέπτες λόγω της μικρής του απόστασης από το λιμάνι του Πειραιά.

Είναι ιδιαίτερα γραφική, με καθαρές θάλασσες, φημισμένα μοναστήρια, σπουδαίους αρχαιολογικούς χώρους, γοητευτική πρωτεύουσα και όμορφα χωριά. Φημίζεται για τα φιστίκια της (η φιστικιά καλλιεργείται στην Αίγινα από το 1860 με την ντόπια ποικιλία να χαρακτηρίζεται από τις καλύτερες διεθνώς), τα κεραμικά της και τις δαντέλες.

Σύμφωνα με το μύθο, το νησί πήρε το όνομά του από μία νύμφη, κόρη του Θεού ποταμού Ασωπού, την οποία ερωτεύθηκε ο Δίας και την πήρε μαζί του στο νησί!

ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ

Το μοναστήρι του Αγίου Νεκτάριου αποτελεί ένα από τα κορυφαία αξιοθέατα του νησιού και τόπο έλξης για τους επισκέπτες του οι οποίοι συρρέουν στο σημείο κατά χιλιάδες καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου για να προσκυνήσουν και να θεραπευθούν. Θεωρείται θαυματουργό καθώς ο Άγιος Νεκτάριος ή Νεκτάριος Πενταπόλεως ή Νεκτάριος Αιγίνης (1 Οκτωβρίου 1846 – 9 Νοεμβρίου 1920) είναι ένας σύγχρονος άγιος της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας ο οποίος πιστεύεται ότι πραγματοποίησε θαύματα ενώ βρισκόταν ακόμα εν ζωή. Επιπλέον, το Μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου στην Αίγινα αποτελεί όχι
μόνο ένα από τα μεγαλύτερα Μοναστήρια της Ελλάδας, αλλά και μία από τις μεγαλύτερες ορθόδοξες εκκλησίες των Βαλκανίων. Αν και γνωστό στο ευρύ κοινό, λίγο κόσμος γνωρίζει την αληθινή ιστορία και σημασία του.

ΝΑΟΣ ΑΦΑΙΑΣ

Ο Ναός της Αφαίας είναι ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα, που μπορεί κανείς να δει στο νησί της Αίγινας. Έχει χτιστεί πάνω σε λόφο 160 μ, περιτριγυρίζεται από πεύκα και ξεχωρίζει για τη μοναδική ενέργειά του.

Από τους Προϊστορικούς κιόλας χρόνους (1300 π.Χ.) αποτελούσε έναν μοναδικό τόπο λατρείας. Το ιερό του όμως ήκμασε κατά τους Αρχαϊκούς Χρόνους, όταν οικοδομήθηκαν στην ίδια θέση τρεις ναοί με τον τελευταίο στη σειρά να διατηρείται μέχρι σήμερα.

ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ

Η Αγία Μαρίνα της Αίγινας αποτελεί το σήμα κατατεθέν του νησιού και είναι ο πιο τουριστικά οργανωμένος οικισμός του (μαζί με την πόλη της Αίγινας).

Σε κερδίζει πριν καν φτάσεις σε αυτή αφού η διαδρομή που ακολουθείς για να την προσεγγίσεις, είναι μέσα από πευκοδάση και μερικά από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα- στολίδια του νησιού (όπως είναι το Μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου, η Μεσαιωνική Παλαιοχώρα με απομεινάρια από παλιές εκκλησίες κι ο Ναός της Αφαίας που χτίστηκε το 500 π.Χ.).

Τι περιλαμβάνεται

  • Μεταφορά με κλιματιζόμενο λεωφορείο
  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Πειραιάς-Αίγινα-Πειραιάς
  • Αρχηγός γραφείου
  • Φ.Π.Α

Σημειώσεις

Παιδία από 6-12 ετών : 20 €

Παιδιά μέχρι 5 ετών : Δωρεάν

Αναχωρήσεις 7:00 π.μ. από Κιάτο – Βέλο – Βραχάτι – Κόρινθος – Ισθμός

Photo Gallery

Φόρμα Ενδιαφέροντος

Μπορείτε να μας καλέσετε στο: 2741080700

ή να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα ενδιαφέροντος

Μπορεί να σας ενδιαφέρει