21 – 22/10/23 : ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ -ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΡΟΥΣΟΥ -ΜΙΚΡΟ & ΜΕΓΑΛΟ ΧΩΡΙΟ | Διάρκεια : 2 μέρες | Τιμή : 95€ ανά άτομο

Το ταξίδι με δύο λόγια

1η ΜΕΡΑ:

Αναχώρηση γύρω στις 7:00 π.μ. από ΚΙΑΤΟ-ΒΕΛΟ-ΒΡΑΧΑΤΙ-ΑΣΣΟ-ΚΟΡΙΝΘΟ-ΙΣΘΜΟ, μέσω ΕΟ Αθηνών -Λαμίας και με ενδιάμεσες στάσεις θα κατευθυνθούμε μέσω Τυμφρηστού για το Καρπενήσι . Το γραφικό ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ είναι η πρωτεύουσα του νομού ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ και θεωρείται η ψηλότερη πρωτεύουσα νομού στην Ελλάδα, κτισμένη σε απότομη πλαγιά με θέα το υπέροχο Βελούχι. Θα επισκεφτούμε το Μικρό Χωριό όπου και θα γευματίσουμε σε παραδοσιακή ταβέρνα της περιοχής. Έπειτα θα αναχωρήσουμε για το Μεγάλο Χωριό το οποίο είναι χτισμένο μέσα σε πυκνό ελατοδάσος σε υψόμετρο 720 μέτρων. Η πλατεία του χωριού με το πλατάνι προσφέρει εκπληκτική θέα προς την κοιλάδα του ποταμού Καρπενησιώτη και τις κορυφές του όρους Χελιδώνα, ενώ πολύ σημαντικό είναι και το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο με πλούσια εκθέματα λαϊκής τέχνης, εκκλησιαστικά κειμήλια και εργαλεία παραδοσιακών επαγγελμάτων. Ελεύθερος χρόνος να απολαύσουμε το φυσικό τοπίο και τον καφέ μας. Στη συνέχεια θα τακτοποιηθούμε στο κεντρικό μας ξενοδοχείο. Το βράδυ , ελεύθεροι θα έχουμε τη δυνατότητα να δειπνήσουμε στις γραφικές ταβέρνες και τα ήσυχα μεζεδοπωλεία της πόλης ή να απολαύσουμε τη βόλτα μας στην μαρμάρινη πλατεία με την εκκλησία της Αγίας Τριάδας . Διανυκτέρευση.

2η ΜΕΡΑ :Πρωινό μπουφέ και αναχώρηση για ένα από τα σημαντικότερα προσκυνηματικά κέντρα της Ορθοδοξίας  την  Μονή Προυσού . Η Παναγία Προυσιώτισσα δεσπόζει σε ένα από τα πιο άγρια και αφιλόξενα τοπία, μεταξύ των βουνών Χελιδόνα, Καλιακούδα και της οροσειράς του Τυμφρηστού. Λέγεται ότι το παρεκκλήσι της μονής ιδρύθηκε τον 9ο μ.Χ. αιώνα, τον καιρό του Αυτοκράτορα Βυζαντίου, Θεόφιλο. Στην Παναγία Προυσιώτισσα λειτουργεί μουσείο που φιλοξενεί μια αξιόλογη συλλογή από παλαιά χειρόγραφα, παλαιότυπα βιβλία και πολύτιμα εκκλησιαστικά σκεύη και κειμήλια αν και μεγάλο μέρος τους καταστράφηκε όταν οι Γερμανοί πυρπόλησαν τη μονή, στις 16 Αυγούστου 1944. Η θαυματουργή εικόνα φυλάσσεται , μέσα σε ένα σπήλαιο. Λέγεται ότι φιλοτεχνήθηκε κατά τη μεσοβυζαντινή περίοδο και σήμερα διακρίνονται μόνο το πρόσωπο της Παναγίας και του Ιησού, καθώς τα υπόλοιπα είναι καλυμμένα με ασήμι, δώρο του Γεωργίου Καραϊσκάκη που γιατρεύτηκε από θέρμη αφού πέρασε έξι μήνες στη μονή. Αν ο καιρός το επιτρέπει θα επιστρέψουμε από Θέρμο όπου και θα επισκεφτούμε στο ΜΕΓΑ ΔΕΔΡΟ το σπίτι του ΚΟΣΜΑ ΑΙΤΩΛΟΥ και θα γευματίσουμε στην πλατεία του Θέρμου. Επιβίβαση στο πούλμαν και επιστροφή στη βάση μας με ενδιάμεσες στάσεις μέσω γέφυρας ΡΙΟΥ-ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ ύστερα από ένα υπέροχο διήμερο ταξιδάκι με το MARDIKIS ON THE ROAD!!

*Σε περίπτωση που ο καιρός δε το επιτρέψει ,θα επιστρέψουμε από Τυμφρηστό και θα επισκεφτούμε το ΓΟΡΓΟΟΠΟΤΑΜΟ όπου και θα παραμείνουμε για το μεσημεριανό μας γεύμα. Έπειτα με ενδιάμεσες στάσεις όπου χρειαστούν θα φτάσουμε στην ΚΟΡΙΝΘΟ.

Τι περιλαμβάνεται

  • Μεταφορά με κλιματιζόμενο λεωφορείο
  • Μία διανυκτέρευση με πρωινό στο HELVETIA HOTEL 3* στο κέντρο του Καρπενησίου
  • Φ.Π.Α.
  • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης
  • Φόρος διαμονής
  • Αρχηγός-συνοδός γραφείου

Τι δεν περιλαμβάνεται

  • Ότι δεν αναγράφετε στο πρόγραμμα .

Σημειώσεις

Μονόκλινο : + 20 €

Παιδιά μέχρι 12 ετών : 75 €

Photo Gallery

Φόρμα Ενδιαφέροντος

Μπορείτε να μας καλέσετε στο: 2741080700

ή να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα ενδιαφέροντος

Μπορεί να σας ενδιαφέρει