18/03/24 (Καθαρά Δευτέρα) : ΑΛΕΥΡΟΜΟΥΤΖΟΥΡΩΜΑΤΑ -ΓΑΛΑΞΙΔΙ-ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ | Ημερήσια |30€ ανά άτομο

Το ταξίδι με δύο λόγια

Αναχώρηση στις 8:00 π.μ από ΚΟΡΙΝΘΟ. Με μια στάση καθοδόν θα φτάσουμε στο Γαλαξίδι για να γιορτάσουμε τα κούλουμα. Από τις 11:00 στην πλατεία Μάμας έχουν αρχίσει τη γιορτή με προσφερόμενα σαρακοστιανά και μουσική ενώ στη συνέχεια (5 λεπτά πεζοπορία) στον παραλιακό δρόμο θ’ απολαύσουμε τα ”αλευρομουντζουρώματα”. Το Αλευρομουτζούρωμα είναι ένα έθιμο που λαμβάνει χώρα στο Γαλαξίδι όπου οι καρναβαλιστές πασαλείφονται με αλεύρι και χορεύουν κυκλικά κάθε χρόνο την Καθαρά Δευτέρα με μουσικές.
Ο πόλεμος αυτός ξεκινάει με τη διανομή του αλευριού από τον Δήμο, όπου παρέχεται δωρεάν σε όλους ενώ χρησιμοποιούνται φούμο και διάφορα χρώματα από τους νέους.
Η ιστορία της γιορτής του Αλευρομουτζουρώματος είναι μακρά και γεμάτη ιστορίες.
Έχει τις ρίζες της στο μακρινό παρελθόν, πιθανώς στους βυζαντινούς χρόνους.
Η ημέρα ήταν μεγάλη υπόθεση για τους ναυτικούς, οι οποίοι γιόρταζαν βάφοντας τα πρόσωπά τους σε διάφορα χρώματα. Αυτή η παράδοση υπάρχει ακόμη και σήμερα. Έπειτα αναχωρούμε για την γραφική ΝΑΥΠΑΚΤΟ όπου και θα απολαύσουμε τη βόλτα μας και τον καφέ μας. Τέλος παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής μετά από μια ακόμα υπέροχη εξόρμηση με το MARDIKIS ON THE ROAD!!

Τι περιλαμβάνεται

  • Μεταφορά με κλιματιζόμενο λεωφορείο
  • Φ.Π.Α
  • Αρχηγός -συνοδός γραφείου
  • Γέφυρα Ρίου -Αντιρρίου

Σημειώσεις

Αναχωρήσεις από ΙΣΘΜΟ-ΚΟΡΙΝΘΟ-ΒΡΑΧΑΤΙ-ΒΕΛΟ-ΚΙΑΤΟ-ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ

Photo Gallery

Φόρμα Ενδιαφέροντος

Μπορείτε να μας καλέσετε στο: 2741080700

ή να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα ενδιαφέροντος

Μπορεί να σας ενδιαφέρει