10-11/06/23 : ΑΡΕΟΠΟΛΗ-ΟΙΤΥΛΟ-ΛΙΜΕΝΙ-ΓΥΘΕΙΟ-ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΣ | 2 ημέρες | από 90 €

Το ταξίδι με δύο λόγια

ΑΡΕΟΠΟΛΗ : Επιβλητική και αγέρωχη

Η εξαιρετικά γραφική πόλη της Αρεόπολης είναι χτισμένη στους πρόποδες του βουνού Άγιος Ηλίας, στο κέντρο της Μάνης του νομού Λακωνίας. Είναι ένας παραδοσιακός οικισμός –από τους ωραιότερους στην Ελλάδα- και Βρίσκεται σε υψόμετρο 250 μέτρων και σε απόσταση 72 χλμ. από την Σπάρτη.

Το παλιότερο όνομα της περιοχής ήταν Τσίμοβα, ως το 1836 που μετονομάσθηκε σε Αρεόπολη. Πιθανή εκδοχή για την προέλευση του ονόματός της είναι ότι οι παλιοί Μανιάτες της έδωσαν το όνομα του θεού του πολέμου Άρη ή ονομάστηκε έτσι από τους αέρηδες που χτυπούν την περιοχή.

Από την Αρεόπολη θα σας μαγέψει η υπέροχη θέα στα δυτικά του Μεσσηνιακού κόλπου.

Το κέντρο της Αρεόπολης έχει κηρυχθεί διατηρητέος οικισμός ενώ θα σας εντυπωσιάσει με την αρχιτεκτονική του και την ιδιαιτερότητα του μανιάτικου τοπίου.

ΟΙΤΥΛΟ:Το γραφικό χωριό στην καρδιά της ΜΑΝΗΣ

80 χιλιόμετρα νότια της Σπάρτης βρίσκεται το πανέμορφο και γραφικό Οίτυλο, μια από τις παλαιότερες πόλεις στη Μάνη. Κοντά στον όρμο Λιμενίου, σε υψόμετρο 240, το Οίτυλο προσκαλεί και προκαλεί τον επισκέπτη.

Το Οίτυλο πήρε το όνομά του από τον Αργείο Οίτυλο, γιο του Αμφιάνακτα. Στον Όμηρο αναφέρεται ως μία από τις αχαϊκές πόλεις που κυβερνούσε ο Μενέλαος.

Ανατολικά του Οιτύλου, στα όρια με το Γύθειο, εκτείνεται το όρος Σαγγιάς, ενώ στα βόρεια υψώνονται οι νοτιότερες απολήξεις του Ταϋγέτου.

ΛΙΜΕΝΙ : Το στολίδι της ΜΑΝΗΣ

Το πανέμορφο Λιμένι είναι ένα παραθαλάσσιο χωριό της Μάνης και ένας από τους ωραιότερους και πιο παραδοσιακούς οικισμούς της περιοχής που αξίζει να επισκεφθεί κανείς έστω μια φορά στη ζωή του.

Βρίσκεται σε απόσταση 5 χιλιομέτρων από την Αρεόπολη και περίπου 27 χιλιόμετρα από το Γύθειο και ο επισκέπτης φεύγει από εκεί γεμάτος εικόνες και όμορφες αναμνήσεις. Μια λωρίδα επίγειου παραδείσου με πέτρινα σπίτια πάνω στο νερό.

ΓΥΘΕΙΟ

Το Γύθειο είναι μια ιστορική κωμόπολη της νότιας Πελοποννήσου, χτισμένη αμφιθεατρικά στους πρόποδες του όρους Λαρύσιο (Ακούμαρος ή Κουμαρος κατά τους ντόπιους), όπου  απέχει 42χλμ από τη Σπάρτη.  Αποτελεί πρωτεύουσα του Δήμου Ανατολικής Μάνης, έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως Μάνης και το κυριότερο λιμάνι του Λακωνικού κόλπου.

Κατά τον Παυσανία το όνομα  Γύθειο  σήμαινε «Γη των θεών», από την ομηρική λέξη τετράγυον «Γύον» (Γη) + θεός. Λέγεται ότι κατά το χτίσιμο της πόλης ο Ηρακλής έχοντας κλέψει τον μαντικό τρίποδα από το μαντείο των Δελφών ήρθε σε σύγκρουση με τον Απόλλωνα. Επειδή όμως ο αγώνας δεν έβγαζε αποτέλεσμα, αντί Ηρακλείας ή Απολλωνίας ονόμασαν την πόλη «Γη θεών» για να τιμώνται και οι δύο.

Η νότια άκρη της πόλης του Γυθείου ενώνεται μέσω μιας προβλήτας με ένα μικρό νησί, την αρχαία Κρανάη ή Μαραθονήσι. Σύμφωνα με τον Παυσανία  εκεί πέρασαν ο Πάρις και η Ωραία Ελένη την πρώτη τους νύχτα πριν φτάσουν στην Τροία. O Πάρις ξέχασε το κράνος του κι έτσι πήρε το νησάκι το όνομά του.

ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΣ

Η Ελαφόνησος, μόλις 300 μ. από την Πούντα στην ακτή της Πελοποννήσου, έχει μια ιστορία περίπου 5.000 χρόνων, μιας και κατοικήθηκε από την 3η-2η χιλιετία π.X., όπως μαρτυρούν προϊστορικά ευρήματα. Kατά τον Πελοποννησιακό Πόλεμο υπήρξε θέατρο μαχών μεταξύ Αθηναίων και Σπαρτιατών, καθώς οι πρώτοι είχαν οχυρώσει τον ισθμό που ένωνε τότε το νησί με την Πούντα. Από το 1839 έως το 1850 ανήκε στους Άγγλους, οι οποίοι το θεωρούσαν τμήμα των Eπτανήσων. Συνδέεται με τοπικά δρομολόγια φεριμπότ με την Πούντα ή τη Nεάπολη Λακωνίας. Έχει έκταση 20 τ.χλμ. και 750 κατοίκους.

Τιμή ανά άτομο
Δίκλινο / Τρίκλινο 90€
Μονόκλινο115€
Παιδιά σε τρίκλινο ( 6 έως 12 ετών)50€
Παιδιά σε τρίκλινο ( έως 5 ετών)Δωρεάν
Παιδιά σε δίκλινο ( 6 έως 12 ετών)70€
Παιδιά σε δίκλινο ( έως 5 ετών)30€

Τηλέφωνο κρατήσεων 2741080700, 6985959387

Τι περιλαμβάνεται

  • Μεταφορά με κλιματιζόμενο λεωφορείο
  • Μια διανυκτέρευση με πρωινό σε 4* ξενοδοχείο στη Γύθειο
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια ΠΟΥΝΤΑ-ΕΛΕΦΟΝΗΣΟΣ-ΠΟΥΝΤΑ
  • Φ.Π.Α

Τι δεν περιλαμβάνεται

  • Φόρος διανυκτέρευσης

Photo Gallery

Φόρμα Ενδιαφέροντος

Μπορείτε να μας καλέσετε στο: 2741080700

ή να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα ενδιαφέροντος

Μπορεί να σας ενδιαφέρει