09/06/24 : ΑΡΕΟΠΟΛΗ-ΛΙΜΕΝΙ-ΓΥΘΕΙΟ | Μονοήμερη | 25€ ανά άτομο

Το ταξίδι με δύο λόγια

Αναχώρηση στις 7 :00 π.μ. από ΚΙΑΤΟ-ΒΕΛΟ-ΒΡΑΧΑΤΙ-ΚΟΡΙΝΘΟ-ΙΣΘΜΟ και με μία ενδιάμεση στάση καθοδόν θα φτάσουμε στην αγέρωχη Αρεόπολη όπου και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο να την περιηγηθούμε.

Η εξαιρετικά γραφική πόλη της Αρεόπολης είναι χτισμένη στους πρόποδες του βουνού Άγιος Ηλίας, στο κέντρο της Μάνης του νομού Λακωνίας. Είναι ένας παραδοσιακός οικισμός –από τους ωραιότερους στην Ελλάδα- και Βρίσκεται σε υψόμετρο 250 μέτρων και σε απόσταση 72 χλμ. από την Σπάρτη. Το παλιότερο όνομα της περιοχής ήταν Τσίμοβα, ως το 1836 που μετονομάσθηκε σε Αρεόπολη. Πιθανή εκδοχή για την προέλευση του ονόματός της είναι ότι οι παλιοί Μανιάτες της έδωσαν το όνομα του θεού του πολέμου Άρη ή ονομάστηκε έτσι από τους αέρηδες που χτυπούν την περιοχή. Από την Αρεόπολη θα σας μαγέψει η υπέροχη θέα στα δυτικά του Μεσσηνιακού κόλπου. Το κέντρο της Αρεόπολης έχει κηρυχθεί διατηρητέος οικισμός ενώ θα σας εντυπωσιάσει με την αρχιτεκτονική του και την ιδιαιτερότητα του μανιάτικου τοπίου

Έπειτα θα κατευθυνθούμε στο στολίδι της Μάνης ,το Λιμένι όπου και θα έχουμε το μεσημεριανό μας γεύμα. Το πανέμορφο Λιμένι είναι ένα παραθαλάσσιο χωριό της Μάνης και ένας από τους ωραιότερους και πιο παραδοσιακούς οικισμούς της περιοχής που αξίζει να επισκεφθεί κανείς έστω μια φορά στη ζωή του. Βρίσκεται σε απόσταση 5 χιλιομέτρων από την Αρεόπολη και περίπου 27 χιλιόμετρα από το Γύθειο και ο επισκέπτης φεύγει από εκεί γεμάτος εικόνες και όμορφες αναμνήσεις. Μια λωρίδα επίγειου παραδείσου με πέτρινα σπίτια πάνω στο νερό. Τελικός προορισμός μας το όμορφο Γύθειο όπου και θα παραμείνουμε για καφέ και περιήγηση .

Το Γύθειο είναι μια ιστορική κωμόπολη της νότιας Πελοποννήσου, χτισμένη αμφιθεατρικά στους πρόποδες του όρους Λαρύσιο (Ακούμαρος ή Κουμαρος κατά τους ντόπιους), όπου  απέχει 42χλμ από τη Σπάρτη.  Αποτελεί πρωτεύουσα του Δήμου Ανατολικής Μάνης, έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως Μάνης και το κυριότερο λιμάνι του Λακωνικού κόλπου. Κατά τον Παυσανία το όνομα  Γύθειο  σήμαινε «Γη των θεών», από την ομηρική λέξη τετράγυον «Γύον» (Γη) + θεός. Λέγεται ότι κατά το χτίσιμο της πόλης ο Ηρακλής έχοντας κλέψει τον μαντικό τρίποδα από το μαντείο των Δελφών ήρθε σε σύγκρουση με τον Απόλλωνα. Επειδή όμως ο αγώνας δεν έβγαζε αποτέλεσμα, αντί Ηρακλείας ή Απολλωνίας ονόμασαν την πόλη «Γη θεών» για να τιμώνται και οι δύο. Η νότια άκρη της πόλης του Γυθείου ενώνεται μέσω μιας προβλήτας με ένα μικρό νησί, την αρχαία Κρανάη ή Μαραθονήσι. Σύμφωνα με τον Παυσανία  εκεί πέρασαν ο Πάρις και η Ωραία Ελένη την πρώτη τους νύχτα πριν φτάσουν στην Τροία. O Πάρις ξέχασε το κράνος του κι έτσι πήρε το νησάκι το όνομά του.

Τέλος θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής μετά από ένα υπέροχο μονοήμερο ταξίδι με το MARDIKIS ON THE ROAD!!

Τι περιλαμβάνεται

  • Μεταφορά με κλιματιζόμενο λεωφορείο.
  • Φ.Π.Α
  • Αρχηγός -συνοδός γραφείου

Photo Gallery

Φόρμα Ενδιαφέροντος

Μπορείτε να μας καλέσετε στο: 2741080700

ή να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα ενδιαφέροντος

Μπορεί να σας ενδιαφέρει